دریافت کاتالوگ

غذای آلوده عامل میلیونها مرگ و میر

غذای آلوده عامل میلیونها مرگ و میر
0 ۲۸ تیر ماه ۱۳۹۵

طبق آمار، در اثر مصرف غذاهای آلوده به باکتری های بیماری زا، سالانه حدود ۴۸میلیون نفر بیمار و ۱۲۸هزار نفر در بیمارستان بستری می شوند و ۳هزار نفر جانشان را از دست می دهند. بیشتر این افراد می دانند برای پیشگیری از ابتلا به بیماری ها باید مواد غذایی با منشأ حیوانی را با دقت مصرف کنند اما بسیاری از این موضوع که میوه و سبزی تازه هم می توانند علت شیوع مسمومیت های غذایی باشند، بی اطلاع اند و روش صحیح شستشوی آنها را نمی دانند.

میوه و سبزی ها هنگام رشد در مزرعه ممکن است با حیوانات، مواد خطرناک موجود در آب و خاک و بهداشت نامناسب کارگران و کشاورزان آلوده شوند. انتقال این محصولات بعد از برداشت نیز خطر آلودگی را افزایش می دهد. آلودگی می تواند بعد از خرید محصول و هنگام تهیه غذا و با نگهداری نامناسب هم اتفاق بیفتد بنابراین متخصصان این سازمان توصیه می کنند میوه ها و سبزی هایی که له یا خراب شده اند (احتمال رشد باکتری در این قسمت ها بیشتر است) انتخاب نکنید و سبزی های خردشده مانند برگ های خرد شده کاهو یا برش های هندوانه را در یخچال نگهداری کنید. اینها توصیه های دیگر این متخصصان است:

۱. قبل و بعد از شستشو و آماده کردن میوه و سبزی های تازه، دست هایتان را ۲۰ ثانیه با آب گرم و صابون بشویید. این توصیه قدیمی هنوز بهترین راه برای پیشگیری از بیماری هاست.

۲. سطح میوه و سبزی را به آرامی زیر شیر آب بشویید. حتی المقدور از مواد ضد عفونی کننده سبزیجات استفاده نمایید.

۳. قبل از پوست کندن، میوه و سبزی را بشویید تا باکتری ها از چاقو به میوه یا سبزی منتقل نشوند.

۴. سطح خیار و هندوانه را با فرچه مخصوص خوب تمیز کنید.

۵. برای کاهش آلودگی و پیشگیری از رشد و تکثیر باکتری هایی که ممکن است هنوز روی سطح میوه و سبزی وجود داشته باشند، پس از شستن، میوه را با دستمال یا حوله کاغذی تمیز خشک کنید.

۶. با توجه به اینکه ممکن است باکتری ها از زمان شکوفه زدن میوه روی درخت وجود داشته باشند، بعد از شستن دو سر میوه را ببرید.

۷. برگ های بیرونی کلم و کاهو را دور بریزید.

۸. ظرف ها را ضدعفونی کنید. تخته آشپزخانه و سطوحی که مواد غذایی با آنها تماس داشته اند، با آب گرم و صابون بشویید زیرا باکتری ها ممکن است از یک غذا به غذای دیگر منتقل شوند. برای ضدعفونی کردن نیز از یک قاشق چایخوری محلول سفیدکننده در یک لیتر آب استفاده کنید. در مورد وسایلی که با گوشت خام در تماس اند این محلول باید حدود ۱۰دقیقه روی سطح مورد نظر باقی بماند.

۹. گوشت خام را جدا و در کیسه پلاستیکی نگه دارید و مراقب باشید خونابه آن روی میوه ها و سبزی هایی که خام مصرف می شوند، نریزد.

۱۰. برای بریدن و خردکردن گوشت، میوه و سبزی از چاقوی جدا استفاده کنید.

۱۱. دمای سرد از تکثیر بسیاری باکتری های بیماری زا جلوگیری می کند بنابراین همواره میوه، سبزی و سایر غذاهای فاسدشدنی را در ظرف تمیز دردار در یخچال و در دمای زیر ۵ درجه سانتی گراد نگهداری کنید.